söndag 29 juli 2012

28 Juli - Hemma igen

Hejsan alla bloggvänner, nu var länge sen jag har varit inne och skrivit något i min blogg,
ska berätta lite varför det har blivit så.

Det började med att min höftprotes som är nästan 20 år gammal hoppade ur led den 4 Juli, låg på akuten med hemska smärtor i 9 timmar,  sen sent på kvällen blev jag sövd och läkaren drog protesen tillrätta igen. Fick åka hem dagen efter helt smärtfri :-) men jag ska gå med kryckor i 3 månader, får inte ramla, då är risken stor att protesen hoppar ur igen, då måste de troligen operera om min protes.

Så hinner jag vara hemma 1 dag, så ringer de från min vårdcentral och vill att jag ska komma dit, vill inte säga på telefon varför, då anar jag vad det handlar om, de tog bort ett fult märke på min fot för ca 1½ månad sen, så när jag kommer till läk. så berättar hon att det är Malignt Melanom som de har hittat, så det blir remiss till sjukhuset och en jobbig väntan på kallelse i 2 veckor :-(  Så den 24 Juli träffade jag en läkare som ritade på foten och berättade hur mycket de skulle ta bort runt där de förut tog bort märket, sen 25 Juli åkte jag in till Karolinska för operation, först till Nuclear röntgen, där de sprutade in Isotop, därav det blåa på foten, sen följde det i en gammakamera vart det blåa tog vägen, därför såg de att det hade spridit sig till ljumsken, där tog de bort 2 körtlar, som jag nu får vänta i 5- 6 veckor på svar.
Dett blev långt, hoppas att ni orkar läsa det.
Kram Birgitta
************
Här har de ritat runt, för att det blev rött och svullet efter ingreppet i ljumsken, för att ha koll på det hela. Men det har lagt sig lite nu, de tog infektionsprov på mig, men det visade ingenting.

Här på höger lår, där tog de hud till foten.

Här är foten precis när de tog bort bandaget som blev lagt efter operationen och rengjort.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Men kära vänner vilket elände du råkat ut för. Som om det inte räckte med höften så kommer detta med malignt melanom på toppen också.
  Hoppas innerligt att dom tagit bort eländet så att det inte sprider sig mer.
  Usch ja, livet är en strid men vad göra?
  Bita i det sura äpplet...
  Jag önskar dig all lycka till framöver och hoppas att du får ordning på detta!
  Styrkekramar, Agneta

  SvaraRadera
 2. Men älskade lilla vännen!
  Fyyyy va jobbigt du har haft det & så även nu. Ser verkligen inte roligt ut detta. Men bara de får bort skiten, så är jag säker på att du är stark i dig själv. Men olustkänslan av att vänta på svaren. Ja det kommer ju även jag ihåg efter mitt. Men du ska veta att jag tänker på dig sänder dig all styrka som jag bara kan.
  Kramar om dig <3<3<3

  SvaraRadera
 3. Hej hjärtat!
  Hoppas att det går framåt för dig. Tänker så å dig & önskar dig allt gott. Masssssssor & då menar jag verkligen MASSSSSSOR av kramar å styrka till dig.

  SvaraRadera
 4. Hej Bettan, nej det går inte så bra, fick åka till sjukhuset igår, det blev alldeles rött runt såret, läkare konstaterade att det var infektion, fick pencillin.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera